ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Beşamel Salçalı Enginar Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=931008)

Prof. Dr. Sinsi 10-14-2012 10:16 PM

Beşamel Salçalı Enginar Tarifi
 

Beşamel Salçalı Enginar - Malzemeler - İçindekiler
8 adet iri körpe enginar
75 gr yağ
25 gr un
1 su bardağı süt
50 gr rende gravyer peyniri
1 adet limon
125 gr çiğ krema
Karabiber
Tuz
Beşamel Salçalı Enginar - Pişirme Talimatları - Hazırlanışı - Yapılışı - Nasıl Yapılır ?

Enginar saplarını kesin. Tüylü kısımlarını kesin, dış yapraklarınıda atın. Bol suda yıkayıp limonlu suya koyun. Hepsi temizlenince enginarları tuzlu suda haşlayın. Sonra 25 gr yağ ile sote edin. Sonra enginarları bir güvece koyun ve un, süt, tereyağı ile beşamel sos hazırlayın. Beşamele çiğ krema ile rende peynirinin yarısını da katıp enginarların üzerine katın. Geriye kalan peyniride üzerine serpin ve fırına sokup 10 dk tutun ve sıcak servis yapın.




Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.