![]() |
Pideli Köfte - Bursa Dan Yemek Tarifleri
PİDELİ KÖFTE MALZEME: Ramazan pidesi 1/2 adet Kuşbaşı kuzu eti 1 kg. Yoğurt 2 su bardağı Domates salçası 1 çorba kaşığı Et suyu 1 su bardağı Tuz Katı yağ 7 çorba kaşığı YAPILIŞI: Pideyi 2 cm. 'lik kareler biçiminde doğrayın. Yoğurdu çırpın. Et suyunu kaynatıp sıcak tutun. Yağın 2 kaşığını tencerede eritin. Yağ kızınca, etleri verdikleri suyu çekinceye kadar kavurun. Kısık ateşte suyunu çeken etleri renk almaları için yaklaşık 15 dakika kavurarak pişirin. Tuzunu ayarlayın. Sıcak et suyuna 1 kaşık yağ atıp, eriyinceye kadar karıştırın. Pidelerin yarısını bu suya batırarak bir sahana dizin. Üzerine etleri koyun, kalanpideleri de ıslatıp, etlerin üzerine yerleştirin. Kalan yağı, biraz kahverengileşinceye kadar kızdırın. Yarısını kebabın üzerine gezdirin. Öbür yarısını, salçayı katıp tekrar kızdırın. Kebabın üzerine yoğurdu koyup, salçalı yağı gezdirerek servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.