![]() |
Fener Balıklı Lazanya-Yemek Tarifleri
Fener Balıklı Lazanya Malzemeler - 400 gr. fener balığı filetosu - 8 adet lazanya - 2 adet domates - 2 adet sivri biber - 1 diş sarımsak - 1 adet küçük boy soğan - 3 çorba kaşığı zeytinyağı - Tuz,karabiber - 100 gr. kaşar peynir - Galeta unu Süre:35 dk - 4 KişilikYapılışıFener balığı filetosunu ve kabuğu soyulmuş domatesi küçük kuşbaşı doğrayın. ince doğranmış soğanı zeytinyağında hafif pembeleştirin, sarımsağı, ince kıyılmış biberi ve fener balığını ilave edip 3 dakika sote edin. Domates, tuz ve karabiber ekleyip 2 dakika daha pişirin. Lazanyayı haşlayıp, süzün. Lazanyaları üst üste gelmemesine dikkat ederek tek sıra halinde yağlanmış tepsiye dizin. Balıklı harcın yarısını yayın. Üzerine 1 kat daha lazanya yerleştirin. Bu işlemi en üste lazanya gelecek şekilde 1 kez daha tekrarlayın. Lazanyanın üzerine rendelenmiş kaşar peyniri döküp, galeta unu serpin. Fener balıklı lazanyayı 200 derece ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Dilimledikten sonra sıcak olara servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.