![]() |
Paça - Çanakkale Yemek Tarifleri
PAÇA MALZEME: Kuzu paçası 6 adet Un 1 çorba kaşığı Katıyağ 1 çorba kaşığı Sarmısak 4-5 diş Sirke 1/2 çay bardağı Kırmızı biber 1/2 çay kaşığı YAPILIŞI: Paçalar iyice yıkanır ve temizlenir. Büyük bir tencerede tuzlu su içinde haşlanır. Etler, kemiklerden ayrılıncaya kadar haşlanmaya devam edilir. Paçalar haşlandıkları tencereden çıkarılıp, etleri kemiklerinden ayıklanır. Ayıklanan etler bir tencereye konur. Un bir bardak su içinde eritilir. Paçaların üstüne dökülür. Haşlama suyundan ilave edilip, tekrar kaynatılır. Öten yandan sarmısaklar ayıklanıp havanda dövülür. Sirke ile karıştırılır. Sirkeli sarmısak, çorbanın içine dökülür. Kaynatılır. Servis tabaklarına alınıp, üzerine yağda kızartılmış kırmızı biber dökülerek sıcak sıcak ikram edilir. Yörede paçanın etlerini kemiklerinden ayırmadan da yapılan yerler bulunmaktadır. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.