ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Pasta, Kek, Börek & Kurabiye (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=688)
-   -   Şiş Börek - Adana Yöresi Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=930919)

Prof. Dr. Sinsi 10-14-2012 10:31 PM

Şiş Börek - Adana Yöresi Yemek Tarifleri
 

ŞİŞ BÖREK

MALZEME:

Un 1 kg.

Yumurta 2 adet

Limon 2 adet

Tuz 1 çorba kaşığı

Un Aldığı kadar

Yağsız kıyma Yarım kg.

Karabiber

Biber salçası 1 çorba kaşığı

Pul biber

İnce doğranmış büyük soğan 1 baş

Et suyu 3 lt.

Turunç 2 adet

Nohut 250 gr. (Et suyunda pişirilmiş)

Domates 1 kaşık

Margarin 1 paket

Biber salçası 1 kaşık

Kuru nane

YAPILIŞI:

Hamur malzemeleri karıştırılarak sertçe bir hamur yogrulur. Hamur iki ayri bezi yapilarak 1/4 cm. eninde açılır. Açılan hamur 3 cm. kareler halindekesilir. Kesilen hamurlara karıştırılan iç malzemesi paylaştırılır. Karehalindeki hamurlar iç koyulduktan sonra kapatılır. Ocakta içine nohut ve turunç suyu ilave edilerek kaynatılan et suyuna şiş börekler atılır. Şiş börekler suyun yüzüne çıktıkları zaman ocak söndürülür. Tekrar suyun dibine çökmesi için yarım bardak soğuk su dökülür. Yağ ve salça kavrularak şiş böreğin üzerine gezdirilir. Daha sonra nane serpilerek servis yapılır. Üzerine sarmısaklı yoğurt dökülürse bu börek "yoğurtlu şiş böreği" adını alır.




Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.