![]() |
Tantuni Nedir Tantuni Nasıl Yapılır
Tantuni Nedir , Tantuni Nasıl Yapılır ? Kısaca Tantuni Tarifi Tantuni İçin Gereken Malzemeler: - Yarım kilo kıyma ( 500 gr) . İyi bir tantuni için makinada çekilmiş kıyma kullanılmaz. Satırla doğranmış kıyma olmalıdır. - Kuru soğan (3 tane) - Yeşilbiber ( 3-4 tane) - Domates ( orta boy 3-4 adet) - Tuz Tantuni ile Birlikte Yenecek Olan Salatası İçin Gereken Malzemeler: - 1 demet maydanoz - 1 demet taze soğan - 1 adet limon - Bir miktar sumak ve tuz - 1 çorba kaşığı ayçiçek yağı Tantuni Tarifi ( Tantuninin yapılışı ) Bir tenecerede satırla doğranmış etleri ( veya kıymayı) bir miktar suyla pişirin. Suyu çekince hazır olmuş demektir. Bir miktar yumuşamış olan bu etleri hafif yağlı bir tavada pişirmeye başlayın. İçine tuz , pul biber isteğe göre biraz baharat atabilirsiniz. Etleri kavurduktan sonra dilimlemiş olduğunuz domates ,soğan ve biberle dürüm yapıp veya somun ekmek arasına doldurup yiyebilirsiniz. Dileyenler pişme esnasında bir miktar domates de atabilirler. Tantuni esas olarak somun ekmek arasında yenir. Somun ekmeği tavada kızarttığınız etlerin üzerine koyup yağlayabilirsiniz. Bu arada iyi bir tantuni için şalgam suyu şarttır. Sakın unutmayın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.