ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Makarna & Pilav (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=690)
-   -   Özbek Pilavı - Afyon Yöresi Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=930840)

Prof. Dr. Sinsi 10-14-2012 10:44 PM

Özbek Pilavı - Afyon Yöresi Yemek Tarifleri
 

Özbek Pilavı

Malzemeler:

3 su bardağı pirinç

1 kg. kuşbaşı et

6 su bardağı un

2 adet kuru soğan

4 adet havuç

Ayçiçek yağı

Hazırlanışı: Pirinç ve soğan yağda kavrulur. Kaynamakta olan 6 bardak suyu kavrulmuş olan pirince dökülür ve tuz katılır. Suyu çekene kadar pişirilir. Suyu çekmiş olan pilavın altı kapatılarak üzerine peçete kapatılır ve demlenmeye bırakılır. Ayrı yerde havuç kavrulur ve pişmiş olan etle birlikte karıştırılarak pilavın üzerine dökülür. Servis yapılır.




Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.