ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Tutmaç - Köy Yemekleri (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=930792)

Prof. Dr. Sinsi 10-14-2012 10:52 PM

Tutmaç - Köy Yemekleri
 

Tutmaç

Hamur üçe bölünür.Pazılanarak oklava aracılığı ile açılır. 5 milimetrekare büyüklüğünde kesilir. Suyuyla bekleyen haşlanmış mercimeğin üzerine dökülerek iki taşım kaynatılır. Soğumaya bırakılan yemeğin üzerine, içine iki diş sarımsağın döküldüğü bulamaç halindeki süzme yoğurt dökülerek karıştırılır.Yağ,salça,kıyma ve kuru nane ile yapılan sos dökülerek servis yapılır.




Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.