ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Düğülü Yaprak Sarması - Afyon Yöresi Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=930746)

Prof. Dr. Sinsi 10-14-2012 11:00 PM

Düğülü Yaprak Sarması - Afyon Yöresi Yemek Tarifleri
 

DÜĞÜLÜ YAPRAK SARMASI

MALZEME:

Salamura yaprak 500 gr.

Sıvı yağ Yarım çay bardağı

Orta yağlı kıyma 500 gr.

Maydanoz Yarım demet

Soğan 2 adet

Tuz 1 çay kaşığı

Düğü (ince bulgur) 2 su bardağı

Karabiber 1 çay kaşığı

Domates salçası 1 çorba kaşığı

YAPILIŞI:

Kıyma, rendelenmiş soğan, tuz, karabiber, düğü ve ince kıyılmış maydanoz ilavesiyle iyice yoğurulur. Kıymanın yumuşak olması için biraz su ilave edilir. Yapraklar taze ise haşlanır. Salamura ise tuzunun giderilmesi için sıcak suda birkaç dakika bekletilir. Hazırlanan iç, bağ yapraklarıyla sarılır. Dolmalar tencereye yerleştirilir. Üzerine dağılmalarını önlemek için bir tabak kapatılır. Yağ, salça ve dolmaların üzerine çıkmayacak kadar su ilave edilir ve pişirilir.




Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.