![]() |
İlibada Dolması - Afyon Yöresi Yemek Tarifleri
İLİBADA DOLMASI MALZEME: Labada 1,5 kg. Sıvı yağ Yarım su bardağı Düğü (ince bulgur) 1 su bardağı Salça 1 çorba kaşığı Göce (ince bulgur) 1 su bardağı Süzme yoğurt 2 çorba kaşığı Un 2 çorba kaşığı Kuru nane 1 tatlı kaşığı Soğan 2 orta boy Kırmızıbiber 1 tatlı kaşığı Sarmısak 2-3 diş Tuz 1 tatlı kaşığı YAPILIŞI: Düğü, çekilmiş göce ile karıştırılır. Yarım su bardağı sıvı yağın birazı tencereye konulur ve içine ince doğranmış soğan ilave edilir. Pembeleşinceye kadar kavrulur. Un ilave edilir. Kavrulan soğanlara düğü ve çekilmiş göce karışımı eklenir ve az miktarda su ile pişirilir. Tuz, kuru nane ve kırmızıbiber ilave edilir. Labada hafif haşlanır. Hazırlanan harç, labada ile muska şekli verilerek sarılır, tencereye dizilir ve üzerine su ilave edilip pişirilir. Tavada kızdırılan yağa salça konularak, içine nane ve kırmızıbiber katılır. Pişen dolmanın üzerine önce sarmısaklı yoğurt, daha sonra hazırlanan sos dökülerek servis edilir |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.