ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Üzümlü Bıldırcın-Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=930722)

Prof. Dr. Sinsi 10-14-2012 11:04 PM

Üzümlü Bıldırcın-Yemek Tarifleri
 

MALZEMELER
Kişi başına 1-2 bıldırcın, 250gr kuru üzüm, 2kaşık un, tuz, tereyağı, su
HAZIRLANIŞI
Bıldırcınları yıkayıp kurulayınız. Çukur bir tencerede kızartınız. Kızarınca biraz tuz ve birazda su koyup pişiriniz.
Üzümleri akşamdan ıslatmış olun ki kabarsınlar. Kabarmış olan üzümleri kurulayınız. Tereyağında çevirip sote yapın. Bıldırcının suyunu biraz un ile koyultun, üzümleri de içine ilave ediniz. Hepsini bir taşım kaynatarak servise hazır hale getirmiş olacaksınız



Prof. Dr. Sinsi 10-14-2012 11:04 PM

Üzümlü Bıldırcın-Yemek Tarifleri
 

Sebzeli ve İncikli Orman Kebabı Yemek Tarifi – 4 kişilik

Kalori : 360 k/cal (1 porsiyon / yaklaşık)
Pişirme süresi : 30 dk.
Zorluk : 3
Mutfaklar : Karadeniz,Türk
Özellik : Davet Yemekleri,Kızartma
Tür : Sebze Kebapları
Öğün : Akşam Yemeği

Malzemeleri
•6 Adet Kuzu İncik
•4 Adet Kuru soğan
•1 Adet Defne Yaprağı
•2 Kaşık Sıvı Yağ
•4 Kaşık Tereyağı
•2 Adet Kabak
•6 Adet Patates
•2 Adet Havuç
•3 Adet Domates
•1 Su Bardağı Domates Püresi
•1 Kaşık Domates Salçası
•1 Kaşık Kırmızı Toz Biber
•1 Tatlı Kaşığı Un
•1 Tutam Tuz

Hazırlanışı

Kuzu inciklerini sıvı yağda pembeleşinceye kadar kavuralım. Tereyağında iri piyaz kıyılmış soğanları pembeleştirip kırmızı toz biber, defne yaprağı ve tuz ilave edelim. Sulandırılmış domates salçası, püre edilmiş domates ve suyu ilave edip bir taşım kaynatalım.Sotelenmiş kuzu inciklerini ilave edelim, etler kemiğinden ayrılıncaya kadar yaklaşık 1 saat pişirelim. Etlerimize sebzeleri ilave edip, küp doğranmış olan domatesler ile birlikte 15 dakika daha kaynatıp kabuğu ile haşlanmış patatesler ile servis edelim



Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.