![]() |
Üzümlü Bıldırcın-Yemek Tarifleri
MALZEMELER Kişi başına 1-2 bıldırcın, 250gr kuru üzüm, 2kaşık un, tuz, tereyağı, su HAZIRLANIŞI Bıldırcınları yıkayıp kurulayınız. Çukur bir tencerede kızartınız. Kızarınca biraz tuz ve birazda su koyup pişiriniz. Üzümleri akşamdan ıslatmış olun ki kabarsınlar. Kabarmış olan üzümleri kurulayınız. Tereyağında çevirip sote yapın. Bıldırcının suyunu biraz un ile koyultun, üzümleri de içine ilave ediniz. Hepsini bir taşım kaynatarak servise hazır hale getirmiş olacaksınız |
Üzümlü Bıldırcın-Yemek Tarifleri
Sebzeli ve İncikli Orman Kebabı Yemek Tarifi – 4 kişilik Kalori : 360 k/cal (1 porsiyon / yaklaşık) Pişirme süresi : 30 dk. Zorluk : 3 Mutfaklar : Karadeniz,Türk Özellik : Davet Yemekleri,Kızartma Tür : Sebze Kebapları Öğün : Akşam Yemeği Malzemeleri •6 Adet Kuzu İncik •4 Adet Kuru soğan •1 Adet Defne Yaprağı •2 Kaşık Sıvı Yağ •4 Kaşık Tereyağı •2 Adet Kabak •6 Adet Patates •2 Adet Havuç •3 Adet Domates •1 Su Bardağı Domates Püresi •1 Kaşık Domates Salçası •1 Kaşık Kırmızı Toz Biber •1 Tatlı Kaşığı Un •1 Tutam Tuz Hazırlanışı Kuzu inciklerini sıvı yağda pembeleşinceye kadar kavuralım. Tereyağında iri piyaz kıyılmış soğanları pembeleştirip kırmızı toz biber, defne yaprağı ve tuz ilave edelim. Sulandırılmış domates salçası, püre edilmiş domates ve suyu ilave edip bir taşım kaynatalım.Sotelenmiş kuzu inciklerini ilave edelim, etler kemiğinden ayrılıncaya kadar yaklaşık 1 saat pişirelim. Etlerimize sebzeleri ilave edip, küp doğranmış olan domatesler ile birlikte 15 dakika daha kaynatıp kabuğu ile haşlanmış patatesler ile servis edelim |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.