![]() |
Güveçte Bıldırcın-Yemek Tarifleri
MALZEMELER orta boy güveç için 8 adet soyulmuş temizlenmiş bıldırcın 125 gr tereyağı 1 adet küçük soğan 2 adet orta boy domates 6 adet yeşil biber 1 dal biberiye 4 diş sarımsak bir fincan elma sirkesi tuz karabiber HAZIRLANIŞI Güvecin içini tereyağı ile iyice yağlayın daha sonra soğanları ve sarımsakları ince ince doğrayın. Hafifçe pembeleşinceye kadar çevirin.Bıldırcınları ilave edip kısık ateşte pişirin, renkleri hafifçe dönmeye ve yağları erimeye başlayan kuşlara doğranmış biberleri ilave edin. 2 dakika sonra bir dal biberiye ilave edin ve 5 dakika kadar pişirin. Doğranmış domatesler, tuz ve karabiberi ilave edip karıştırıp elma sirkesini ilave edin. 15 dakika orta ateşte kapağı açık olarak pişirilen bıldırcınları servis tabağına alın, haşlanmış patates ve brüksel lahanası ile sıcak servis yapın. AFİYET OLSUN ! |
Güveçte Bıldırcın-Yemek Tarifleri
MISIRLI PİLİÇ BUT Malzemeler 8 adet piliç kalça 1 tatlı kaşığı köri 2 çorba kaşığı sıvı yağ Tuz SOSU İÇİN 2 çorba kaşığı tereyağı 2 adet kuru soğan 1 su bardağı et suyu 200 gr konserve mısır Bir tutam maydanoz 1 çorba kaşığı taze kekik 1 çorba kaşığı nişasta Tuz MISIRLI PİLİÇ BUT TARİFİ Piliç kalçalarını 3 bardak suda 15 dakika haşlayın. Sıvı yağ, körive tuz ile bir terbiye hazırlayıp, piliçlerin üzerine bir fırça yardımı ile sürün. Piliçleri İzgarada ters düz ederek pişirin. Mısırlı sosu hazırlamak için; soğanları ince ince doğrayın. Bir tavada tereyağını eriterek soğanlan pembeleştirin. Mısır, et suyu, tuz ve karabiberi ilave ederek bir taşım kaynatın.Nişastayı bir çorba kaşığı su ile I sulandırdıktan sonra, sosa I ekleyin. Doğranmış maydanoz l ve kekiği ilave edin. Hazırladığınız piliçlerin üzerine mısırlı sos dökerek servis edin. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.