![]() |
Güveçte Kumpir Tarifi Resimli
Güveçte Kumpir Tarifi Resimli Güveçte Kumpir nasıl yapılır Güveçte Kumpir yapılışı Güveçte Kumpir Malzemeler yarım kg patates 1 yemek kaşığı tereyağ 1,5 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri sosis,bezelye(konserve),mısır(konserve),kornişo n,y eşil zeytin http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Güveçte Kumpir Hazırlanışı: Patetesleri haşlayıp soyun,püre haline getirdikten sonra sıcağı sıcağına tereyağını ve yarım bardak kaşar rendesini ekleyip karıştırın.İki adet güveç kabını(15-16cmlik)hafifçe sıvı yağ ile yağlayıp resimdeki gibi püre ile doldurun. Ortasını biraz çukur bırakın ki diğer malzemeleri daha sonra ekleyebilelim. 200 derecede ısıtılmış fırında 10-15dk pişirin.Bu arada 4 adet küçük sosisi küp küp doğrayıp 6 yemek kaşığı bezelye ile karıştın.Fırından güveçleri çıkarıp ortasına bu malzemeyi dökün ve üstüne geri kalan kaşar rendesini yaydırın ve tekrar fırında kaşarlar eriyene kadar(10-15dk) pişirin. Kornişon turşusunu küp küp kesin,mısırı ve yeşil zeytini ekleyip karıştırın. Fırından çıkardığınız güveçlerin üstüne bu karışımı da ilave edip üstüne mayonez ve ketçap sıkıp servis edin. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.