![]() |
Balıklı Patates Salatası-Yemek Tarifleri
Balıklı Patates Salatası-Yemek Tarifleri MALZEMELER 3adet patates, 1parça mezgit, 1adet yumurta sarısı, 1kaşık hardal, 4dilim kırmızı lahana, ½ demet dereotu, tuz HAZIRLANIŞI patatesleri haşlayın suyundan 1bardak ayırın Suyu, hardal ve yumurta sarısıyla çırpın Patatesleri doğrayın, lahanayla beraber servis tabağına koyun Balıkları kızartın ve onu da tabağa aktarın Sosu üzerine yedirin en son kıyılmış dereotuyla süsleme yapın |
Balıklı Patates Salatası-Yemek Tarifleri
ALYAN USULÜ PİLİÇ YAHNİSİ Malzemeler 4 adet piliç göğüs eti 4 adet kuru soğan 4 çorba kaşığı tereyağı 3 adet domates 1 çay kaşığı acısso 1 su bardağı tavuk suyu 4 çorba kaşığı un Yarım çay kaşığı karabiber Tuz PİLİÇLERİ KIZARTMAK İÇİN Sıvı yağ İTALYAN USULÜ PİLİÇ YAHNİSİ TARİFİ Sosun hazırlanışı;Önce soğanları yarım ay şeklinde doğrayın. Sonra tereyağını eriterek soğanları altın şansı renk alıncaya kadar soteleyin. Domatesleri yıkadıktan sonra kabuklarını soyarak küçük doğrayın.Tavada sotelediğiniz soğanlara hazırladığınız domatesleri ilave edin. Tavuk suyunu dökerek, tuz ve acısso ile lezzedendirin. Piliç göğüs ederini tuzlayıpbiberleyin. Tavayı kızdırıp sıvı yağ dökün. Piliçleri unlayıp, fazla unu üzerinden serpiştirin. Tavada ters düz ederek pişirin. Tavada çevirdiğiniz piliçleri domatesli yahni sosunda 30 dakika kadar pişirin. Pişen piliç yahnisini dal maydanoz ile süsleyin. Haşlanarak az yağda döndürülmüş makarna ile birlikte sıcak olarak servis edin. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.