![]() |
Bulgurlu Lahana Dolması-Yemek Tarifleri
MALZEMELER 1adet lahana, 1bardak ince bulgur, 1adet soğan, 2kaşık salça, 1,5bardak su, 1fincan sıvıyağ, 1adet limon, tuz HAZIRLANIŞI Bulguru yıkayıp sıcak suda bekletin. Lahananın yapraklarını haşlayın. Soğanı doğrayın, sonra bulgur ve salçayla karıştırın. Bu içi lahana yapraklarına sarıp tencereye dizin. Üzerine sıvıyağı gezdirin, suyu ekleyip kısık ateşte 40dk pişirin. Servise sunarken limon dilimleriyle süsleyin |
Bulgurlu Lahana Dolması-Yemek Tarifleri
FOLYODA TAVUK GÖĞSÜ Malzemeler 6 adet tavuk göğsü filetosu 2 çorba kaşığı tereyağı 1 adet küçük boy soğan 1 diş sarımsak 2 fincan ekmek kırıntısı 3 çorba kaşığı iyice doğranmış maydanoz Karabiber FOLYODA TAVUK GÖĞSÜ TARİFİ Barbeküyü önceden orta derecede ısıtın. Yarım çorba kaşığı tereyağını bir tavada eritin ve doğranmış soğanla dövülmüş sarımsağı ekleyip,. 3-4 dakika soğanlar yumuşayıncaya dek yüksek ateşte pişirin.Ekmek kırmalarını bir kâseye koyun, soğan karışımını ve maydanozları ekleyin. Arta kalan tereyağını eritin ve bu karışıma ilave edin. Karabiberi de ekleyerek lezzetlendirin.Folyo kâğıtlarını; tavuk göğüslerini saracak büyüklükte 6 parçaya bölün ve hafifçe yağlayın. Her bir folyo kâğıdının ortasına bir göğüs filetosu koyun. Üzerlerine hazırladığınız harçtan koyup sıkıca paketleyin. Böylelikle pişerken sularının akmamasını sağlamış olacaksınız.Folyoya sardığınız filetoları barbeküye dizin ve çevirerek 10-15 dakika yumuşayıncaya kadar pişirin. Makarna garnitürü ile servis edin. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.