![]() |
Omaç Çorbasi - Ankara'dan Yemek Tarifleri
OMAÇ ÇORBASI MALZEME: Et suyu veya su 10 su bardağı Yağ (tereyağı veya ayçiçek) 1 çorba kaşığı Un 1 su bardağı Yoğurt 1 su bardağı Yumurta 2 adet Sarmısak 2 diş Salça 1 çorba kaşığı Tuz 2 tatlı kaşığı YAPILIŞI: Un elenir ve tepsiye konur. Yumurtalar ayrı ayrı kırılıp bir başka kaba kırılır ve sulandırılarak çırpılır. Çırpılan bu yumurtalar unun üzerine hafif hafif karıştırılarak dökülür. Mercimek tanesi büyüklüğünde şekil alıncaya kadar elle ovalanır. Kaynamakta olan et suyu ya da sade suyla karıştırılır. 10 dakika süreyle pişirilir. Piştikten sonra üzerine yağ ve salçadan yapılan sos gezdirilir. Biraz ılıdıktan sonra sarmısaklı yoğurt dökülerek servise hazır hale getirilir. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.