![]() |
Baduç Kavurması-Yemek Tarifleri
Baduç kavurması Malzemeler: 1/2 kg. taze fasulye (yöresel adı baduç) 1 adet iri kuru soğan 2 adet yeşil biber 3 adet domates 2 adet yumurta Tuz Karabiber YAPILIŞ TARİFİ İnce doğranmış soğan geniş bir tencereye koyulan yağda iyice sararana dek kavrulur. Doğranmış yeşil biber rendelenmiş domates, tuz, karabiber ilave edilir. Kaynamaya başlayınca enlemesine 1-1,5 cm eninde doğranmış yeşil fasulyeler eklenir. Fasulyeler iyice yumuşayıp, pişince yumurtalar üzerine kırılır ve karıştırılır. Yumurtalar da pişince sıcak olarak servise sunulur. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.