![]() |
Müceddere Pilavı - Kilis'ten Yemek Tarifleri
Müceddere Pilavı 1 su bardağı yeşil mercimek 2 su bardağı bulgur 1 çay bardağı zeytinyağı 2 adet iri kuru soğan 3 su bardağı su Tuz Karabiber Yeşil mercimek düdüklüde haşlanır, suyu süzülür. Tencereye zeytinyağı konur. Üzerine yarım daire şeklinde doğranmış soğan katılır. Soğan neredeyse kahverengi olana kadar kavrulur. Üzerine su, tuz ve karabiber eklenir. Su kaynayınca yıkanmış, süzülmüş bulgur ve mercimek atılır. Tencerenin kapağı kapatılır. Kısık-orta ateş arası konumda 15 dakika pişirilir. Ilık servis yapılır. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.