ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Makarna & Pilav (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=690)
-   -   Çotanak Fındık Yağlı Pilav (Ordu)-Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=930518)

Prof. Dr. Sinsi 10-14-2012 11:38 PM

Çotanak Fındık Yağlı Pilav (Ordu)-Yemek Tarifleri
 

Çotanak Fındık Yağlı Pilav

Malzemeler

3.5 su bardağı baldo pirinç
200 gr Çotanak Fındık yağı
Tuz
5 su bardağı su (et suyu veya tavuk suyu da olabilir)
Hazırlanışı

Ayıkladığınız pirinci bir kaba koyup üstünü örtecek kadar su ve 1 çorba kaşığı tuz koyarak yarım saat bekletin. Daha sonra süzüp birkaç kez yıkayın ve suyunun süzülmesi için bir kenarda tutun. Çotanak Fındık yağını orta boy bir tencereye koyun, içine pirinci ilave edip, orta ateşte bir tahta kaşık yardımı ile karıştırarak kavurun. Pirinçlerin kaşığa yapışmadığı zaman kavurmayı bırakın. Daha sonra pirinçlerin kırılmamasına da özen göstererek tuzu ve kaynamış suyu ekleyip tekrar karıştırdıktan sonra, tencerenin kapağını kapatıp kaynatın. Kaynayınca ateşi kısıp ağır ateşte suyunu çekinceye kadar yaklaşık 15 dakika üzerinde göz göz delikler olana kadar pişirin. Pişince tencereyi ateşten alarak kapağını açmadan 10 dakika demlenmeye bırakın.



Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.