![]() |
Çiğ Börek (Eskişehir)-Yemek Tarifleri
Çiğ Börek (Eskişehir) Hazirlanisi: 4 su bardağı un yeteri kadar tuz yeteri kadar su İçi İçin; 250 gr. kıyma 1 adet domates 2 adet kuru soğan yarım demet kıyılmış maydanoz Hazirlanisi: Önce böreğin içi hazırlanır, domates ve soğan rendelenir, kıyma, tuz, maydanoz ve biraz su eklenir karıştırılır. Yoğurma kabına un konur, tuz eklenir, katı bir hamur olacak kadar su katılır, hamur yarım saat dinlendirildikten sonra, 1,5 ceviz büyüklüğünde parçalar alınır, unlu zeminde merdane ile çay tabağından biraz büyük açılır, hamurun yarısına hazırlanan içten konur, yarım ay şeklinde kapatılır. Fazla unu silkelenir, kızgın yağda kızartılır. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.