![]() |
Havuçlu Mücver Tarifi Mücver Nasıl Pişirilir
Havuçlu Mücver Tarifi Mücver Nasıl Pişirilir Malzemeler • 1 adet havuç • 1 adet patates • 4 orta boy kabak • 4 adet yumurta • 1 demet taze soğan • 1 demet dereotu • 1 su bardağı ufalanmış beyaz peynir • 1 adet kuru soğan • 3 kahve fincanı un • 1 demet taze nane • 1 tatlı kaşığı kimyon • 1 tatlı kaşığı karabiber • Tuz Kızartmak İçin • Sıvıyağ Yapılışı 1. Kabakları, havucu ve patatesi yıkadıktan sonra rendeleyin. 2. Rendelenmiş sebzelerin fazla suyunu tel süzgeçte süzün. 3. Taze soğan, dereotu ve naneleri ince doğrayın rendelenmiş sebzelere karıştırın. 4. Üzerine kimyon, nane, karabiber ve tuz ekleyip iyice karıştırın. 5. Daha sonra yumurtayı, unu ve beyaz peyniri ekleyip bulamaç haline getirin. 6. Tavada sıvıyağı kızdırın ve hazırladığınız karışımdan çorba kaşığı ile alarak kızgın yağda kızartın. 7. Kızardıktan sonra yoğurt eşliğinde servis edin. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.