ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Çiğleme (Aksaray)-Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=930497)

Prof. Dr. Sinsi 10-14-2012 11:41 PM

Çiğleme (Aksaray)-Yemek Tarifleri
 

Çiğleme (Aksaray)

Malzemeler:

500 gr. un,

2 bardak su,

250 gr. taze kaymak,

tuz

Hazirlanisi:

Hazırlanan un ile su hamur haline getirilir. 15 dakika dinlenen hamur merdane ile

küçük yuvarlak şeklinde açılır. Arasında bir tatlı kaşığı kaymak ilave edilip kapatılır. Teflon tavada kısık ateşte çevrilerek pişirilir. Tekrar üzerine kaymak ilave edilerek servis yapılır.




Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.