![]() |
Gülgas - Antalya Yemek Tarifleri
GÜLGAS MALZEME: Yağlı koyun eti 1 kg. Limon suyu 2 adet Katı yağ 1 çorba kaşığı Ispanak 200 gr. Sarmısak 1 baş Zeytinyağı 1 fincan Gülgas 300 gr. Tuz YAPILIŞI: 1 kilo yağlı koyun eti, kuşbaşı doğranır. Bir kaşık yağ ve su ile hafif ateşte iyice pişirilir. Bir baş sarmısak tuzla dövülerek ete ilave edilir. Gülgaslar soyulup ufak parçalara ayrılır, yine ete konur, iki limon da sıkılır, pişirilir. Diğer tarafta ıspanağın sapları ile yaprakları ayrılır. Güzelce yıkanıp zeytinyağı ile kavrulur, et suyu ile ezilerek içine dökülür ve sıcak servis yapılır. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.