ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Tahinli Fava Nasıl Yapılır (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=930438)

Prof. Dr. Sinsi 10-14-2012 11:51 PM

Tahinli Fava Nasıl Yapılır
 

Tahinli Fava Nasıl Yapılır

Kuru baklayı yıkayın, varsa kahverengi kabuklarını ayıklayın, çukur bir kaba koyun, iki parmak aşacak kadar soğuk su ilave edin, 6-8 saat bekletin

Malzemeler

250 gram kuru bakla,

2 orta boy soğan,

2-3 diş sarmısak,

2 yemek kaşığı

zeytinyağı,

2 kesme şeker,

1 çay kaşığı tuz,

yarım demet dereotu,

yarım su bardağı tahin,

2 yemek kaşığı limon suyu,

tuz.

Kuru baklayı yıkayın, varsa kahverengi kabuklarını ayıklayın, çukur bir kaba koyun, iki parmak aşacak kadar soğuk su ilave edin, 6-8 saat bekletin. Soğanların kabuklarını soyun, herbirini dörde bölün. Sarmısakların kabuklarını soyun, ezin. Bir tencereye suda beklettiğiniz baklayı, soğanı, sarmısağı, zeytinyağını, şekeri, tuzu koyun, iki parmak aşacak kadar su ilave edin, baklalar yumuşayıncaya kadar, arada suyunu kontrol ederek, pişirin. Baklayı soğumadan kaşıkla veya el mikseri ile ezerek püre haline getirin. Bakla püresine tahin, kıyılmış dereotu ve limon suyunu ekleyin, karıştırın ve bir servis tabağına boşaltın.




Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.