![]() |
Aysunun Tavuklu Dürümü-Yemek Tarifleri
http://www.oktayustam.com/images/tar...atlari-(1).jpg Malzemeler : 4.5 su b.un yarım p.yaşmaya 1 tatlı k.tuz aldığı kadar ılık su 1 tavuk göğsü Beşamel sosu için: 2.5 su b.süt 2 çorba k.sıvıyağ 2 çorba k.un tuz,karabiber Hazırlanışı : Karıştırma kabına 4.5 su b.unu alın.Unun üzerine yaşmaya tuz ve ılık su ilave edin.Ilık su ile mayayı eritp daha sonra unu da karıştırma başlayıp bir hamur elde edin.Hamuru bezelere ayırın.Bezleri merdane ile açın.Açtığınız bezeleri tavada pişirin.1 bütün tavuk göğsünü haşlayın. Tavuk göğsü haşlandıktan sonra tavuk etini elinizle didikleyin.Beşamel sosu için tencereye 2.5 su bardağı sütü alın.Üzerine sıvıyağ,un tuz ve karabiber ilave edin.Üzerine didiklenmiş olan tavuk etlerini ilave edip karıştırın.Pişirdiğiniz dürümlerin içine tavuklu beşamel sosu ilave edip dürümleri sarın.Servis tabağına dürümleri alın.Domates,biber ile servis edin. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.