![]() |
Pratik Yemekler Resimli
Pratik yemekler resimli AŞ ÇORBASI (4 KİŞİLİK) http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Malzemeler 2 Çorba Kaşığı Sıvıyağ 2 Adet Soğan 1 Çorba Kaşığı Salça 150 gr. Kıyma 1 Adet Etsuyu Tableti 1 Su Bardağı Su 1 Çay Bardağı Haşlanmış Nohut 1 Çay Bardağı Haşlanmış Yeşil Mercimek Karabiber 1 Çay Bardağı Erişte Tuz, Kırmızıbiber, Nane Yemeğin Tarifi Kıymayı, tuz ve karabiberle yağurun. Küçük parçalar koparın. Elinizde yuvarlayarak minik köfte şekli verin. Soğanları yemeklik doğrayın. Kızdırılmış sıvı yağda kavurun. Salçayı da ilave edip karıştırın. Köfteleri de soğanın yanına alıp dikkatlice çevirmeye devam edin. Etsuyu tabletini ve 4 su bardağı suyu ilave edin. Kaynayınca mercimek ve nohutu katın. En son olarak erişteleri ilave edin. Kapağını kapatıp 10 dakika daha pişirin. Üzerine kırmızıbiber ve nane serpip servis yapın. |
Pratik Yemekler Resimli
BAHARATLI BALKABAĞI ÇORBASI Malzemeler http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg 1 adet büyük boy kuru soğan (portakal büyüklüğünde) 1 adet orta boy havuç 2 diş sarımsak 2 dilim soyulmuş balkabağı (kavun dilimi boyutlarında) 2 adet kuru defne yaprağı 4 yemek kaşığı zeytinyağı 1 çay kaşığı tuz, karabiber ½ çay kaşığı kimyon 5 su bardağı tavuk suyu 2 su bardağı ılık su Üzeri için; ½ su bardağı dolusu hazır süt kremasıYemeğin Tarifi Öncelikle, kuru soğanı soyup yemeklik doğrayın. Havucu soyup, iri kuşbaşı et formunda dilimleyin. Diğer taraftan, kabukları soyulup, çekirdekleri ayıklanmış iki dilim ince balkabağını da iri kuşbaşı et formunda doğrayın. Sarımsakları dövüp, bir kenarda bekletin. Şimdi geniş bir tencereye, zeytinyağıyla beraber kuru soğan, havuç ve dövülmüş sarımsakları aktarın. Orta ısıdaki ateşin üzerinde sürekli karıştırarak 5 dakika kadar kavurun. Üzerine, doğranmış balkabakları ve defne yaprağını hemen ekleyerek, 7-8 dakika, ara sıra karıştırarak, sebzeler hafifçe yumuşayıncaya kadar pişirin. Son olarak, tavuk suyu, ılık su, tuz, karabiber ve kimyonu tencereye ekleyin. Eğer tavuk suyunuz yoksa 7 bardak sıcak suyla beraber 1 veya 2 adet tavuk suyu tableti kullanabilirsiniz. Orta ısılı ateşte, ara sıra karıştırarak 30-35 dakika pişirin. Ocaktan alınca içindeki defne yapraklarını çıkarın. Çorba henüz sıcakken el blendırıyla ya da mutfak robotuyla ezerek püre haline getirin. Servise sunmadan önce içine hazır süt kremasını ekleyip ısıtarak sıcak hale getirin. İsterseniz üzerine kırmızı pul biber gezdirip, servise sunun. |
Pratik Yemekler Resimli
BORÇ ÇORBASI - BORSH http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Malzemeler 2 orta boy pancar, soyulup rendelenmiş Yarım kilo (orta boy) ince doğranmış lahana 2 diş sarımsak 1 demet maydonoz, ince doğranmış 1 orta boy patates 1 büyük havuç, temizlenip rendelenmiş 2 orta boy kuru soğan 2 adet defne yaprağı 2 orta boy domates 1'er tatlı kaşığı biber ve domates salçası 1lt et suyu Yemeğin Tarifi Etsuyunu önceden çıkarttığınızı farzediyoruz (biz her hafta Mert için kemik alıp, soğan-havuç-patates-sarımsak-maydonoz ile haşlıyoruz) Küp küp doğranmış patatesleri etsuyuna ekleyin ve kaynatmaya başlayın Patatesler biraz haşlanınca, ince kıyılmış lahanayı, defne yaprağını, maydonozun yarısını ekleyin Kısık ateşte hepsini kaynatın Başka bir geniş tencerede, ince doğranmış soğanı hafif pembeleşinceye kadar zeytinyağında çevirin, sonra domates ve biber salçalarını ekleyin, yine 1 dakika çevirin Üzerine rendelenmiş yada küçücük doğranmış domatesleri ekleyin, Domatesler de kaynayınca rendelenmiş pancar ve havuçları ekleyin, 5 dakika çevirin Diğer tarafta kaynayan lahanalı karışım pişmişse, bu pancarlı karışımı ekleyin, 2 dak kadar kaynatın Altını kapattıktan sonra ezilmiş sarımsakla, kalan yarım demet maydonozu ekleyin Servisten önce defne yaprağını çıkarın Afiyet Olsun |
Pratik Yemekler Resimli
HÜNKAR BEĞENDİ (4 KİŞİLİK) http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Malzemeler 500 gr Koyun Eti 2 Çorba Kaşığı Tereyağı 2 Adet Soğan 1 Çorba Kaşığı Sirke 2 Adet Domates 2.5 Su Bardağı Sıcak Su 5 Adet Patlıcan 2 Çorba Kaşığı Tereyağı 1.5 Çorba Kaşığı Un 1.5 Su Bardağı Süt 2 Çorba Kaşığı rendelenmiş Kaşar Peyniri Tuz , Kekik Yemeğin Tarifi Tencereye etleri alıp, etler bıraktığı suyu çekene dek kavurun. Ardından tereyağını, küçük kesilmiş soğanları ekleyin. 3 dakika daha kavurun. 1 çorba kaşığı sirkeyi ilave edin. Rendelenmiş domatesleri, kekiği, sıcak suyu ve en son tuzu ekleyerek, etler yumuşayana dek pişirin. Patlıcanları ateşte közleyin. Kabuklarını soyduktan sonra limonlu suda 5 dakika bekletin. Suyunu iyice süzün. Keskin bir bıçak yardımıyle çok ince kıyın. Tereyağını bir tavada eritin. 1. 5 çorba kaşığı unu ekleyin. Sararana dek kavurun. Sürekli karıştırarak soğuk sütü ilave edin. Karışım koyulaştığında ateşten alın. İnce kıyılmış patlıcanları, tuzu, rendelenmiş kaşar peynirini ekleyin. Hızla karıştırıp, servis tabağına alın. Üzerine eti koyarak, servis yapın. |
Pratik Yemekler Resimli
Mantarli et sote http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg MANTARLI ET SOTE Malzemeler 750 gr dana kuşbaşı 500 gr mantar 1 adet büyük kuru soğan 2 adet yeşil sivri biber 1 adet domates 2 diş sarımsak 1 yemek kaşığı Domates salçası 1 çay kaşığı Biber salçası Tuz Toz Karabiber Toz Kırmızı biber Kimyon 1,5-2 su bardağı sıcak su 1 çay bardağından biraz az mısırözüyağı 1 yemek kaşığı margarinYemeğin Tarifi 1. Etleri sudan geçirip 1 litre su ile düdüklüde 25 dk pişirin. 2. Etler pişerken, kuru soğanı, yeşil biberi, domatesleri yemeklik doğrayın. Sarımsakların kabuklarını soyun. 3. Mantarları güzelce yıkayıp dörde yada beşe istediğiniz şekilde doğrayın. ( Mantarları limonlu suda bekletirseniz kararmaz) 4. Etleri 25 dak sonunda genişce bir tencereye alın. İçerisine 1 kepçe düdüklüdeki et suyundan koyun. 5. Orta hararetli ateşte biraz suyunu çekene kadar pişir. 6. Doğranmış soğan, yeşil biberleri ve bir yemek kaşığı margarini (tercihe bağlı) tencereye ilave edin. 7. Soğan ve biber leri 5-7 dk ara ara karıştırarak pişir. 8. Daha sonra mantarları, domates, domates ve biber salçasını ilave et. Mantarlar suyunu salıp çekene kadar arada karıştırarak pişir. 9. Sıcak suyu ilave et (bunun yerine düdüklüdeki et suyundan da koyabilirsin fakat ağır olur. ) ve sarımsakları içine doğra , 15-20 dk en kısık ateşte pişir. Etlerinden bir tane al, pişip pişmediğini kontrol et. Pişmiş ise altını kapat sıcak olarak servis yap. Pişmemiş ise biraz daha kaynattıktan sonra altını kapat. Etin suyunu siz istediğiniz gibi ayarlayın. |
Pratik Yemekler Resimli
BEZELYELİ PİLAV http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Malzemeler 2 su bardağı Pirinç 1 Çay kaşığı Karbonat 2 Çorba kaşığı Margarin Yarım kilo Bezelye 1 Çorba kaşığı Sıvı yağ 1 Adet Soğan 6 su bardağı Su (kaynar) Tuz Yemeğin Tarifi Pirinci yıkayıp, suyunu süzün. Margarinle sıvıyağı pirinçle bereber 5 dakika kavurun. Üzerine sıcak su ekleyip, tuzunu ayarlayın. 3 Dakika yüksek ateşte, sonra kısık ateşte 15-20 dakika 15-20 dakika pişirin. Bu arada bezelye sote için, 4 su bardağı kaynar su içine kaebonat ve tuz ekleyip, bezelyeleri katın. 5 Dakika haşlayın ve suyunu süzün. Tavaya margarini koyup, ince kıyılmış soğanı hafifçe kavurun. Üzerine suyu süzülmüş bezelyeyi koyup, arada bir tavayı sallayarak 3 dakika kadar sote edin. Servisi için derin bir kabın dibine bezelye soteyi döküp, üzerini kaşık yardımıyla düzleştirin ve pilavı ekleyin. Bezelye soteli pilavı, dağıtmadan servis tabağına ters çevirip, kabı çıkarın. Sıcak olarak servis yapın. |
Pratik Yemekler Resimli
FISTIKLI PİLAV http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Malzemeler 2 Çorba kaşığı Tereyağı 2 Su bardağı Pirinç 3 Çorba kaşığı Dolmalık fıstık 3 Çorba kaşığı Kuş üzümü 2 Çorba kaşığı AtepFıstığı 4 Su bardağı Su (sıcak) 1 Adet Soğan 1 Adet Tavuksuyu Tableti Yarım demet Maydanoz 1 Çay kaşığı Yenibahar 1 Çay kaşığı Karabiber 1 Çay kaşığı Kırmızı pulbiber Tuz Yemeğin Tarifi Tencereye tereyağını alıp, eritin. Fıstıkları tereyağında kavurun. Soğanı yemeklik doğrayıp, ekleyin. Soğanların rengi değiştiğinde yıkanmış pirinci ilave edin. 1-2 Dakika kavurduktan sonra saplarını ayıkladığınız kuş üzümlerini ilave edin. 1-2 Kez çevirdikten sonra 4 su bardağı sıcak suda erittiğiniz tavuksuyu tabletini ekleyin. Tuzunu ayarlayın. Pirinçler yumuşayana dek önce orta, sonra da kısık ateşte pişirin. Tencereyi ateşin üzerinden indirdikten hemen sonra üzerine ince kıyılmış maydanoz ve baharatları serperek servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.