ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Antalya Piyazi - Antalya Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=930434)

Prof. Dr. Sinsi 10-14-2012 11:52 PM

Antalya Piyazi - Antalya Yemek Tarifleri
 

ANTALYA PİYAZI

MALZEME:

Kuru fasulye 2 su bardağı

Sarmısak (ezilmiş) 4 diş

Tahin 2-3 çorba kaşığı

Limon 2 adet

Sirke 2 çorba kaşığı

Zeytinyağı 2 kahve fincanı

Tuz 2 tatlı kaşığı

Haşlanmış yumurta 2 adet

Taze soğan (kıyılmış) 1 demet

Maydanoz 1/2 demet

Pul biber 2 tatlı kaşığı

Domates 2 adet

YAPILIŞI:

Fasulyeleri akşamdan sabaha tuzlu su içinde bekletiniz. Şişsinler. Fasulyelerin fazla beklemeden pişmesini istiyorsanız tuzlu bol su içinde beş dakika kaynatınız. Kaynama suyunun içinde 1 saat bekletiniz. Şişmiş fasulyeleri orta ateşte tuzlu bol su içinde yaklaşık 20 - 25 dakika ön haşlamaya tabi tutunuz. Haşlama suyunu dökünüz. Yıkayıp tekrar tencereye koyunuz. Fasulyeleri ikinci kez, yarık yarık olup iyice pişinceye, tencerede çok az haşlama suyu kalıncaya kadar haşlayın ve soğumaya bırakın. Pişmiş fasulyelerden 2 ile 3 çorba kaşığı kadarını alın. Çukur bir kaba koyun. Çatalla iyice ezin ve üzerine sarmısak dişlerini, tahini, limon suyunu, sirkeyi, tuzu, zeytinyağını katın. Tüm malzemeleri güzelce karıştırıp tenceredeki fasulyelerin üzerine döküp harmanlayın. Tenceredeki fasulyeleri çukurca bir servis tabağına aktarın. Üzerine kıyılmış taze soğan ve maydanozu, pul biberi katıp karıştırın. Domates dilimleri, ikiye bölünmüş haşlanmış yumurta ile süsleyip servis yapın.




Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.