![]() |
Mercimekli Humus - Antalya Yemek Tarifleri
MERCİMEKLİ HUMUS MALZEME: Kırmızı mercimek 1 su bardağı Soğan 1 adet Havuç 1 adet Zeytinyağı 1 çay bardağı Patates 1 adet Sulandırılmış nişasta 1 tatlı kaşığı Tuz Yeteri kadar Dererotu 4 dal YAPILIŞI: 1 su bardağı kırmızı mercimeği yıkayın. 1 adet patates, havuç ve soğanın kabuklarını soyun. Küp şeklinde doğrayın. Tüm malzemeleri bir tencereye alın. Üzerine geçecek kadar su ilave edin. Tuzunu ayarlayın. Orta ateşte sebzeler yumuşayıp, suyunu çekene dek haşlayın. Bir çatal yardımıyla ezin. Koyu bir kıvam alınca içine 1 çay bardağı zeytinyağının yarısını ve 1 tatlı kaşığı sulandırılmış nişastayla tuzu katın. Karışımı bir süzgeçten geçirin. Kalan yağla servis tabağını yağlayın. Dereotunun yapraklarını ince kıyıp, karışıma ekleyin. Servis tabağına boşaltıp soğuyunca istediğiniz şekilde keserek, servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.