![]() |
Analı Kızlı Köfte - Diyarbakır'dan Yemek Tarifleri
ANALI KIZLI KÖFTE (DİYARBAKIR) MALZEME: Su 4 su bardağı Sarmısak 1 diş İnce bulgur 2,5 su bardağı Dereotu 1/2 bağ Un 2 su bardağı Maydanoz 1 bağ Katı yağ 3 çorba kaşığı Yenibahar 1/2 çorba kaşığı Kuru nane 1/2 çorba kaşığı Kırmızı pulbiber 2 çorba kaşığı Kuru kekik 1/2 çorba kaşığı Domates salçası 2,5 çorba kaşığı Toz kişniş 1/2 çorba kaşığı Karabiber Kimyon 1/2 çorba kaşığı Tuz YAPILIŞI: Suyun yarısını kaynatın. Bulguru, kaynar su ile ıslatıp, suyunu çekmeye bırakın. Soğanı , sarmısağı, dereotunu ve maydanozu ince ince kıyın. Yağı tencerede eritin. Yağ kızınca soğanı pembeleşinceye kadar kavurun ve ateşten alın. İçine salçayı, baharatın tümünü, maydanoz, dereotu ve sarmısağı katıp, karıştırın. Islanmış bulgura tuzu, unu ve kalan suyu katıp, yoğurarak bir köfte harcı hazırlayın. Misket büyükülüğünde parçalar koparıp, avucunuzun içinde yuvarlayarak küçük köfteler hazırlayın. Bir başka tencerede bolca su kaynatın. Tuzunu ayarlayın. Köfteleri içine atıp 15 dakika haşlayın ve süzdürün. Diğer tenceredeki baharatlı karışımla birleştirin, karıştırarak servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.