![]() |
Lebeni Yoğurt Çorbası - Diyarbakır'dan Yemek Tarifleri
LEBENİ - YOĞURT ÇORBASI (DİYARBAKIR) MALZEME: Yoğurt 3 su bardağı Su 8 su bardağı Döğme 1 kase Yağ 3 çorba kaşığı Yumurta 1 adet Kuru nane 3 çorba kaşığı Tuz Yeterince YAPILIŞI: 3 kase yoğurt, bir yumurta, 4 kase su ve bir miktar tuz, orta büyüklükte bir tencereye konur. 15 dakika devamlı çırpılır. Sonra çok hararetli ateşte 20 dakika kadar tahta kaşıkla karıştırılarak pişirilir. Diğer taraftan 1 kase döğme 2-3 defa temizce yıkanır, kaynamakta olan yoğurdun içine konur. Pişinceye kadar yani döğmeler yumuşayıncaya kadar kaynatılır. Piştikten sonra yere indirilir. Servise alınacağı zaman 3 kaşık yağ ile 2 kaşık kuru nane bir tavada kızdırılır, yemekten 10 dakika evvel kızdırılmış yağ çorbanın üzerine dökülür. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.