![]() |
Balkabakli Pilav - Artvin Yemek Tarifleri
BALKABAKLI PİLAV MALZEME: Balkabağı 1 kg. Katı yağ 2 çorba kaşığı Pirinç 2 su bardağı Tuz Su 5 su bardağı YAPILIŞI: Dilimlenmiş kabakların kabuklarını, yeşil kısımlarını tümüyle alarak kalınca soyun. Yıkayıp süzdürün. 3-4 cm.'lik üçgenler biçiminde doğrayın. Pirinci, nişastası akıp suyu durulaşıncaya kadar yıkayıp, bir süzgece çıkarın. Kabakları suyun 2 bardağıyla birlikte tencereye koyun. Bir taşım kaynatıp ateşi kısın ve kapağını kapatarak yaklaşık 25 dakika pişirin. Ateşten alın. Başka tencerede, kalan suyu bir taşım kaynatın, tuzunu ayarlayıp pirinci salın. Tekrar kaynatıp, ateşi kısın. Kapağını kapatın, pirinçler yumuşayıncaya kadar yaklaşık 15-20 dakika pişirin. Pişen pilavı ateşten alıp, tahta bir kaşıkla ezmeden karıştırın. Kabakların üzerine boşaltın. Yağı bir tavada hafifçe kahvereleşinceye kadar kızdırın, yemeğin üzerine gezdirip kapağını kapatarak 10 dakika dinlenmeye bırakın. Tahta bir kaşıkla karıştırarak servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.