![]() |
İspınaklı Kol Böreği - Aydın Yöresi Yemek Tarifleri
ISPANAKLI KOL BÖREĞİ MALZEME: Yufka 4 adet Süt 1 çay bardağı Yumurta 1 adet Sıvıyağ 1 fincan Ispanak 1/2 kg. Tuz Soğan 1 adet YAPILIŞI: Ispanakların yaprakları ayrılıp iyice yıkanır. Soğan ince ince doğranıp çok az yağda pembeleştirilir. Ispanaklar ilave edilip kavurmaya devam edilir. Tuz atılıp ıspanaklar ölünce ateşten alınır. Bir patates, kabuğu soyulduktan sonra tenceredeki ıspanağın içine rendelenir. Soğan, ıspanak ve patatesler karıştırılıp, soğumaya bırakılır. Diğer tarafta bir yumurta, yağ ve süt karıştırılır. Bir yufka masaya serilip üzerine sütlü karışımdan sürülür. Yufkanın ortasına ıspanaklardan bir parça alıp uzunlamasına yerleştirilir. Yufka yarım ay şeklinde kapatılıp geniş sarılarak rulo haline getirilir. Diğer yufkalar da aynı şekilde sarılıp yağlanmış tepsiye yerleştirilir. Artan sütlü harç, yufkaların üzerine sürülüp orta hararetteki fırında pişirilir. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.