ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Oktay Usta Kastamonu Etli Ekmeği Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=930279)

Prof. Dr. Sinsi 10-15-2012 12:18 AM

Oktay Usta Kastamonu Etli Ekmeği Tarifi
 

Oktay Usta Kastamonu Etli Ekmeği Tarifi

Malzeme Listesi:

Kastamonu Etli Ekmeği

4 Su B. Un

1 Çay K. Yaş Maya

1 Tatlı K. Tuz

Su

İç Harcı İçin:

300 Gr. Kuzu Eti

2 Soğan

1 Tutam Maydanoz

Tuz

Karabiber

Üzeri İçin:

Tereyağı

Yöresel Yemekler, Oktay Usta Yöresel Yemek Tarifi, Yöresel Yemek Tarifleri

Hazırlanışı:

Unu karıştırma kabına alıp ortasını açıyoruz. Tuzu unun üzerine serpiyoruz. Yaş mayayı ortasına koyup biraz su döküyoruz. Önce mayayı elimizle çözüyoruz. Ardından unla birlikte karıştırarak kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğuruyoruz.

Mayalanması için dinlendiriyoruz. İç harcı için, kuzu etini satırdan geçirip inceltiyoruz. Karıştırma kabına alıyoruz. Soğan ve maydanozu ince bir şekilde doğrayıp ete katıyoruz. Tuz ve karabiber katıp karıştırıyoruz. Mayalanan hamurdan limon büyüklüğünde parçalar kopartıp merdane ile servis tabağı büyüklüğünde açıyoruz.

Yarısına etli harcımızdan hamurun yarısına koyup yayıyoruz. Boş olan kısmı diğerinin üzerine doğru yarım ay şeklinde kapatıyoruz. Gözleme aparatında ya da geniş bir tavada önlü arkalı iyice pişiriyoruz.

İç harcı çiğ olduğu için iyi pişmeleri gerekiyor. Pişen etli ekmekleri servis tabağına alıp üzerine tereyağ sürüyoruz.




Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.