ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Havuç Kalyesi Tarifi Resimli (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=930253)

Prof. Dr. Sinsi 10-15-2012 12:22 AM

Havuç Kalyesi Tarifi Resimli
 

Havuç Kalyesi Tarifi Resimli

Havuç kalye nasıl yapılır
havuç kalyesi yapılışı
resimli havuç kalye tarifi

http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

Malzemeler

1 tutam ceviz içi
Kara biber
3 çorba kaşığı öğütülmüş ceviz
1.5 kahve kaşığı tarçın
1 küçük salkım üzüm
2 kahve kaşığı dövülmüş kişniş
3 çorba kaşığı nar ekşisi
2 adet kuru soğan
250 gr. koyun kıyması
Tuz
Tuz nane, Kuru nane, Gülsuyu
4 çorba kaşığı nebâtî yağ
Zencefil
1 demet havuç
Damla sakızı
500 gr. koyun budu et

Yapılışı

Küçük kuşbaşı kesilmiş eti yağda çevirin. Çok az su ve 2 bütün kuru soğanı ekleyin. Pişmeye bırakın. Bu arada, üzümü soyup çekirdeklerini giderin. Nar ekşisi ile birlikte mikserden geçirin.

Kıymaya 1 kahve kaşığı öğütülmüş kişniş, ½ kahve kaşığı tarçın, kara biber, biraz sakız ve zencefil ekleyip fındık büyüklüğünde köfteler hazırlayın. Etlerin pişmesine yakın soğanları tencereden çıkarın. Halka doğranmış havuçları, köfteleri ve mikserden geçirilmiş nar ekşisi ile üzüm suyunu katın. Birer kahve kaşığı öğütülmüş kişniş, tarçın, kara biber, sakız, zencefil ve taze naneyi ilâve edin. Tencereyi pişmeye bırakın.

Piştikten sonra, ateşi söndürüp üstüne ceviz içi, dövülmüş ceviz, kuru nane ve son olarak, gülsuyu serpin ve dinlenmeye bırakın.




Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.