ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Sucuk Güveç Nasıl Yapılır (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=930228)

Prof. Dr. Sinsi 10-15-2012 12:26 AM

Sucuk Güveç Nasıl Yapılır
 

Sucuk Güveç Nasıl Yapılır

Sucuğu kısa bir süre musluğun altına tutup ıslatın, bıçagın ucuyla uzunlamasına iki taraftan çizin, derisini soyun, küp şeklinde doğrayın

Malzemeler

200 gram sucuk,

2 tatlı sivri biber (veya çarliston),

1 orta boy domates,

50 gram kaşar peyniri {veya eritmeye uygun başka bir peynir),

1 tatlı kaşığı zeytinyağı.

Sucuğu kısa bir süre musluğun altına tutup ıslatın, bıçagın ucuyla uzunlamasına iki taraftan çizin, derisini soyun, küp şeklinde doğrayın. Biberlerin saplarını çıkartın, tohumlarını dökün, ince halkalar şeklinde doğrayın. Domatesin kabuğunu soyun, çekirdeklerini temizleyin, küçük parçalar halinde doğrayın. Peyniri 1 cm küpler şeklinde doğrayın. Küçük bir güveç (veya ısıya dayanıklı cam kap) içinde bütün malzemeleri karıştırın, üzerine zeytinyağını gezdirin. Kuvvetli olmayan bir fırında veya ızgarasında peynirler eriyene kadar tutup masaya getirin. Sucuğun yağı çabuk donacağı için bu meze bekletmeden yenmelidir. Domates miktarını artırırsanız, daha sulu olur ve daha çok ekmek yedirtir.




Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.