ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Tatlı (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=687)
-   -   Cevizli Tatlı Eskişehir - Eskişehir'den Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=930207)

Prof. Dr. Sinsi 10-15-2012 12:30 AM

Cevizli Tatlı Eskişehir - Eskişehir'den Yemek Tarifleri
 

Cevizli Tatlı (Eskişehir)

6 su bardağı un

1 su bardağı sıvıyağ

1 su bardağı eritilmiş margarin

3 çorba kaşığı yoğurt

1 çay kaşığı kabartma tozu

1 paket vanilya

1 su bardağı çekilmiş ceviziçi

Şerbet için:

3 su bardağı tozşeker

3 su bardağı su

1 çorba kaşığı limon suyu

1. Şerbetini hazırlamak için su ve şekeri tencereye alıp kaynatın. Koyulaşmaya başlayınca limon suyu ekleyip bir taşım kaynatın ve soğumaya bırakın.

2. Unu hamur yoğurma kabına alın. Ortasını havuz gibi açıp sıvıyağ, margarin, yoğurt, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurun. Hamurun üzerini nemli bir bezle örtüp yarım saat dinlendirin.

3. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Elinizle bastırarak avuç içinde veya düz zeminde çay tabağı büyüklüğünde açın. Ortalarına ceviziçi yerleştirin. 2 ucunu üstte birleştirip yağlanmış fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında pişirin. Tepsiyi fırından alıp soğuk şerbeti üzerine gezdirerek dökün. Şerbetini çekince servis yapın.




Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.