![]() |
Lemis - Bayburt'tan Yemek Tarifleri
LEMİS MALZEME: Un 1 kg. Ispanak 500 gr. Yumurta 3 adet Karabiber YAPILIŞI: Ispanak ayıklanarak ince ince doğranır, haşlanarak süzgeçten geçirilir. Soğanlar yağda pembeleşinceye kadar kızartılır. İçerisine yumurtalar kırılır, yumurta pişince suyu sıkılmış ıspanaklar ilave edilir. Tuz ve karabiber ekilerek karıştırılır. Bir müddet kavrulduktan sonra ateşten inidirilir, diğer tarfta un tuzla ve su ile yoğurulur, yumuşak bir hamur yayılır. Bu hamur 1,5 ceviz büyüklüğünde parçalara ayrılır. Parçlar ufak yufkalar açılarak daire şeklinde olan her yufkanın yarısına hazırlanan kavrulmuş içten konur, diğer yarısı üzerine kapatılır. Kenarları parmakla bastırılır, sac üstünde iki tarafı pişirilir. Sıcak sıcak yağlanarak tabağa dizilir, hemen yenir. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.