ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Kebap, Köfte & Et Yemekleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=685)
-   -   Parmak Köftesi - Bilecik'ten Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=930158)

Prof. Dr. Sinsi 10-15-2012 12:38 AM

Parmak Köftesi - Bilecik'ten Yemek Tarifleri
 

PARMAK KÖFTESİ

MALZEME:

Ince bulgur 1 1/4 su bardağı

Maydanoz 1/4 bağ

İrmik 5/7 su bardağı

Sarmısak 2 diş

Su 1 1/2 su bardağı

Domates salçası 1/2 çorba kaşığı

Yumurta 1 adet

Ayçiçek yağı 3 çorba kaşığı

Biber salçası 1/4 çorba kaşığı

Karabiber

Kimyon 1/2 çay kaşığı

Tuz

Soğan 1 adet

YAPILIŞI:

Bulguru ve irmiği bir kapta karıştırın. Üzerine suyun 1 bardağını ekleyip 15 dakika şişmeye bırakın. Yumurtayı, unu, salçayı, tuzu, biberi ve kimyonu da katarak 10 dakika yoğurup köfte harcını hazırlayın. Köfte harcındaan fındık büyüklüğünde parçalar koparın. Elinizi suyla ıslatıp harcı avucunuzun içinde yuvarlayarak top haline getirin. Ortasına bastırarak çukurlaştırın. Harç bitinceye kadar bu işlemi sürdürün. Bir tencerede bolca tuzlu su kaynatın. Hazırladığınız köfteleri içine atıp 15 dakika haşlayın. Bir süzgece çıkarıp, iyice süzülmeye bırakın. Soğanı, sarımsağı, taze soğanı ve maydanozu ince ince kıyın. Yağı tavaada kızdırın. Soğanı ve sarmısağı içinde pembeleşinceye kadar kavurun. Salçayı, taze soğanı ve maydanozu, kalan suyu ve tuzu katıp karıştırın. Bir taşım kaynatın. Ateşi kısın. 2-3 dakika pişererek ateşten alın. Üzerine sosunu gezdirip sıcak olarak servis yapın. Bu köfte hiç sos konmadan üzerine sarmısaklı yoğurt gezdirilerek de yenilebilir.




Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.