ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Çorba (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=686)
-   -   Bezelye Çorbası (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=92901)

Şengül Şirin 09-21-2009 05:54 PM

Bezelye Çorbası
 
1 Eklenti(ler)
Bezelye Çorbası
4 kişilik

Malzeme:
2 çorba kaşığı tereyağ
1 adet soğan
2 su bardağı bezelye
5 su bardağı su
1 adet limon
Tuz
Karabiber
kırmızı pul biber

http://frmsinsi.net/attachment.php?a...1&d=1253544936
Tarifi
Soğanın kabuğunu soyup çok ince kıyın. Geniş bir tavada tereyağın yarısını eritip kıyılmış soğanı ekleyin. Birkaç dakika kavurduktan sonra ocaktan alıp çorbayı hazırlayacağınız tencereye aktarın. Bezelyeyi ilave edin. 5 su bardağı kadar su ekleyin. Bezelyeler iyice yumuşayıncaya kadar pişirin. Tuz ve karabiber ile tatlandırıp ocaktan alın. Çorba ılınınca karışımı mutfak robotunda püre haline getirin. İstediğiniz kıvamı elde etmek için sıcak su ilavesi ile yoğunluğunu ayarlayın. Çorbayı tekrar ısıtıp servis tabaklarına paylaştırın. Limon suyu ve kırmızı pulbiber ile tatlandırın. Sıcak servis yapın.

Şengül Şirin 08-13-2011 01:51 PM

Cevap : Bezelye Çorbası
 
Bezelye Çorbası

Süre 30 dk.
4 Kişilik


Malzemeler
  • 1 Su bardağı bezelye
  • 1 Çorba kaşığı un
  • 1.5 Çorba kaşığı margarin
  • 4 Su bardağı et suyu
  • Dereotu
  • Tuz, karabiber, kırmızıbiber
Hazırlanışı
  1. 1 çorba kaşığı bezelyeyi ayırarak gerisini haşlayın.
  2. Haşlanmış bezelyeleri süzgeçten geçirin.
  3. Unu yağda kavurun ve biraz su ilave ederek karıştırın.
  4. Süzdüğünüz bezelyeyi ilave ederek karıştırın.
  5. Et suyunu ekleyerek kaynatın.
  6. İçine ayırdığınız 1 çorba kaşığı bezelyeyi ilave edin, tuz ve karabiberini ayarlayın.
  7. İnce kıyılmış dereotunu üzerine serpin.
  8. Dilerseniz yağda kızdırılmış kırmızıbiberle servis yapabilirsiniz.




Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.