![]() |
Albümlerini Kendileri Yapıyor Albüm Tanıtımı
Şarkıcılar artık kendi albümlerini kendi şirketlerinde yapıyor. Dağıtımları ise büyük şirketlere veriyor. Sanatçılar artık albümlerini kendi imkanları ile çıkartıp dağıtımlarını ise büyük şirketlere veriyor. Albüm satışlarında birbirlerine rakip olan sanatçılar artık yaptıkları albümlerinin de patronu oluyorlar. Büyük müzik ve plak şirketlerinden ayrılan birçok sanatçı albümünün bütün masraflarını kendi üstlenerek tamamlıyor. Bitirdiği albümü ise büyük dağıtım şirketlerine vererek piyasaya sunuyor. Bu durumda piyasaya çıkan albümün kârı da zararı da sanatçıya yansıyor. Sanatçılar kendi kurdukları şirketlerde albümünün bütün beste ve stüdyo masraflarını kendileri karşılıyor. Bitirdikleri albümlerinin de promosyonunu yine kendileri üstleniyor. Geriye ise albümü çoğaltıp piyasaya sürmek kalıyor. Bu işi de daha büyük plak dağıtım şirketlerine devrediyorlar. İşte kendi albümünü kendi kurdukları şirketlerinde çıkaran ünlü isimler: İşte müzik yapım şirketi olanlar Tarkan: HITT Prodüksiyon Kenan Doğulu: Doğulu Prodüksiyon Mustafa Sandal: YADA Prodüksiyon Candan Erçetin: Dünya Müzik Gülben Ergen: Ergen Yapım Işın Karaca: Akış Production İbrahim Tatlıses: İdobay Gökhan Özen: GKN Prodüksiyon Mor ve Ötesi: Rakun Müzik Tuğba Özerk: Protective Özcan Deniz: Deniz Prodüksiyon Feridun Düzağaç: Müzik Mahsulleri Ofisi Limited Şirketi’nin ortağı Sertab Erener: Sevgilisi Demir Demirkan’la birlikte Simya Müzik Deniz Seki: Seki Prodüksiyon Kıraç: Kıraç Müzik Ajda Pekkan: Nevin Müzik Hakan Peker: Peker Müzik Emrah: Emrah Müzik Yapım Orhan Gencebay: Kervan Plakçılık Erhan Güleryüz: Rüzgar Müzik Yapım Nihat Doğan: Son Müzik Alex: ALEX - T Prodüksiyon Efsun: Albümün kendi hazırlayan Efsun’un dağıtımını ise Makers dağıtım yapıyor. Arkın Çelik ve Ece Anlı: Bozuk Para isimli kendi şirketleri var. |