ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Meyve - Hurma (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=92380)

b@ron 09-12-2009 04:35 PM

Meyve - Hurma
 
MEYVE - HURMA


http://www.bigglook.com/biggmenu/images/meyve/Hurma.jpgHurmasız bir iftariyelik tabağı düşünebiliyor musunuz?
Çoğumuz orucumuzu açarken uzun süren açlık ve susuzluk sonucu doğan şeker ihtiyacımızı karşılamak üzere hurmayı tercih ederiz.
Şekerli ve ballı tadıyla tüm günün halsizliğini birden alıverir.

Özellikle Her Ramazan kuruyemişçilerin ön tezgahlarını, marketleri renk renk süsleyen
bu meyve binlerce yıldır zevkle yeniyor.
Özellikle iftar sofralarımızdaki mutlak yerini alan bu tatlı meyve,
5 bin yıldır, Mezopotamya, Ortadoğu ve Kuzey Afrika ülkelerinde tüketiliyor.
Yunanlı tarihçi Heredot, İncil'de "hayat ağacı" olarak adlandırılan hurmadan tatlı ihtiyacını karşılayan bir yiyecek ve şarap yapımında kullanılan bir meyve olarak söz ediyor.

Hurma, çöl sakinlerinin, her öğünde yedikleri bir meyve. Aslında sadece meyve olarak bilinen hurma, lifleri kumaş üretiminde kullanılan, çekirdekleri yakacak değerlendirilebilen de bir yiyecek.Yetiştirildiği bölgelere göre çeşitli renklerde ve büyüklükte olabiliyor.Çok şekerli bir meyve olduğundan hurmanın üzerinde çoğu zaman, ince, beyaz bir şeker katmanına rastlanabiliyor.Mineraller açısından da oldukça zengin bir meyve.

100 Gr. Hurmanın Besin DeğeriBesinBirimDeğerProtein1.5GramKarbonhidrat50GramKalori275Kcal100 Gr. Kuru Hurmanın Besin DeğeriProtein3GramKarbonhidrat75GramKalori275Kcal


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.