![]() |
Velbak
Çerkes böreğidir.Yapılışı çok kolay ve doyurucudur.Hafta sonu çocuklarınıza hazırlayacağınız yada misafirlerinize yapacağınız güzel bir ikram olacaktır....
Mazm. 1 kg un. tuz ve su İç malzm: haşlanmış patates(püre edilmiş) Yapılışı: Hamurumuz u yoğuralım.yumuşak bir hamurolması lazım, ki kolay açılabilsin :) hamurumuz dinlenirken patatesleri haşlayıp iyice ezelim pütürlük kalmasın. hamurdan avuç içi büyüklüğünde bezeler yapalım. ezdiğimiz patatesleride beze sayısı kadar yine avuç içi kadar büyüklüğünde toplar yapalım. Bir bezeyi elimizle yassılaştıralım.İçine top şeklini verdiğimiz patatesi koyup. tekrar hamuru kapatalım. Önce elimizle hafiften içli bezeye yavaş yavaş bastırarak yassılaştıralım.Sonra merdane yardımıyla tava yada sac büyüklüğünde açalım. . Sıcak sac da yada teflon tavada alt-üst kızarana kadar pişirelim ve iki yüzünüde yağlayalım. Yanına ayran yada çayla sıcak olarak servis yapalım. canım annem bize çok yapardı.Bu güzel böreği sizlerle paylaşmak istedim . Afiyet olsun:))))):bomibom3: |
Cevap : Velbak
şu göbekten kurtardığım an hanıma yaptıracağım :redface: teşekkürler
|
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.