![]() |
Çilekli Tarifler
MEYVE - ÇİLEK http://www.bigglook.com/biggmenu/ima.../berryicon.gif
ÇİLEK RULOSU ( 4-6 kişilik ) Malzemeler : http://www.bigglook.com/biggmenu/ima...bowl_thumb.gif http://www.bigglook.com/biggmenu/images/nokta.gif 500 gr. taze çilek http://www.bigglook.com/biggmenu/images/nokta.gif 4 yumurta http://www.bigglook.com/biggmenu/images/nokta.gif ¾ su bardağı tozşeker http://www.bigglook.com/biggmenu/images/nokta.gif 6 çorba kaşığı tozşeker http://www.bigglook.com/biggmenu/images/nokta.gif 1 büyük portakalın kabuğu ( ince rendelenmiş ) Hazırlanışı : Fırınınızı 200 derece sıcaklığında ısıtın. Fırın tepsisini alüminyum kağıdıyla döşeyip bir kenara bırakın. Büyük bir kasede yumurtaları çırpın. ¾ su bardağı şeker ve portakal kabuğu rendesini ekleyip karışım köpük köpük oluncaya kadar çırpın. Yumurta karışımını tepsiye koyup bir kaşığın tersi yardımıyla kenalarına doğru iyice yayın. Tepsiyi 200 derece sıcaklığında ısıtılmış fırının orta katına koyup 10-12 dakika kadar pişirin. Üstü kızarmış ama parmakla bastırıldığında tekrar eski haline dönecek şekilde olmalıdır. Bu arada, orta boy bir kasede çileklerin yarısını irice doğrayın ve 3 çorba kaşığı şekeri ilave edip, karıştırın. Tepsideki ince kekin üzerine çilekli karışımı döküp,dikkatlice rulo şeklinde sarın. Ruloyu büyük bir servis tabağına alıp üstünü ve çevresini kalan çileklerle süsleyin ve kalan 3 çorba kaşığı şekeri serpin. Ruloyu bir kenarda bekletip tamamen soğuttuktan sonra servis yapın. |
Cevap : Çilekli Tarifler
MEYVE - ÇİLEK http://www.bigglook.com/biggmenu/ima.../berryicon.gif
ÇİLEK REÇELİ Malzemeler :http://www.bigglook.com/biggmenu/ima...e/j01c0035.thm http://www.bigglook.com/biggmenu/images/nokta.gif 1 kg. çilek http://www.bigglook.com/biggmenu/images/nokta.gif 6 su bardağı tozşeker http://www.bigglook.com/biggmenu/images/nokta.gif 3 su bardağı su http://www.bigglook.com/biggmenu/images/nokta.gif 2 çorba kaşığı limon Hazırlanışı : Şekeri 3 su bardağı suda eriterek orta ateşte kaynatın. Şurup koyulaşmaya başlayınca temizlenip yıkanmış çilekleri ve 1 çorba kaşığı limon suyunu ekleyin. Sulanan şurup tekrar eski koyu kıvamına gelinceye kadar pişirin. Kıvama gelince 1 çorba kaşığı limon suyu daha ekleyip bir taşım daha kaynatın. Daha sonra ocaktan alıp soğutup saklamak üzere kavanozlara doldurun. |
Cevap : Çilekli Tarifler
ÇİLEKLİ JÖLE
Malzemeler : http://www.bigglook.com/biggmenu/images/nokta.gif 1 kg. çilek http://www.bigglook.com/biggmenu/images/nokta.gif 1 paket çilekli jöle Hazırlanışı : Çilekleri ayıklayıp iyice yıkayın. Jöleyi üzerinde yazan tarife göre hazırlayın. Çileklerle jöleyi iyice karıştırıp, bir blendır yardımıyla köpürtün. Daha sonra servis yapacağınız kaplara doldurarak buzdolabında soğutun. Servis yapmadan önce üzerlerine birer çilek koyarak süsleyin. |
Cevap : Çilekli Tarifler
MEYVE - ÇİLEK http://www.bigglook.com/biggmenu/ima.../berryicon.gif
BADEMLİ ÇİLEK PASTASI ( 6-8 kişilik ) http://www.bigglook.com/biggmenu/ima.../shortcake.jpg Malzemeler :http://www.bigglook.com/biggmenu/images/nokta.gif 500 gr çilek http://www.bigglook.com/biggmenu/images/nokta.gif 6 çorba kaşığı + 1 tatlı kaşığı margarin http://www.bigglook.com/biggmenu/images/nokta.gif 90 gr. toz şeker http://www.bigglook.com/biggmenu/images/nokta.gif ½ su bardağı + 2 tatlı kaşığı kabaran börekli un http://www.bigglook.com/biggmenu/images/nokta.gif 3 yumurta http://www.bigglook.com/biggmenu/images/nokta.gif ½ su bardağı çekilmiş badem http://www.bigglook.com/biggmenu/images/nokta.gif ½ su bardağı + 2 çorba kaşığı pudra şekeri http://www.bigglook.com/biggmenu/images/nokta.gif 300 gr. krema http://www.bigglook.com/biggmenu/images/nokta.gif 1 ½ yaprak jelatin (1 çorba kaşığı suda yumuşatılmış) Hazırlanışı : Yaklaşık 20 cm. çapındaki yuvarlak kek kalıbını bir tatlı kaşığı margarin ile yağlayın. Kalıba 2 tatlı kaşığı un serpip iyice yayın. Orta boy bir kapta, kalan margarini ve şekeri tahta bir kaşıkla karıştırarak krema kıvamına getirin. Sonra içine yumurtaları koyup çırpın. Kalan unu ve bademi ekleyip tekrar bir kaşık yardımıyla karıştırın. Karışımı, kek kalıbına döküp 30-40 dakika pişirin. Pişince kalıptan alıp soğumaya bırakın. Kek kalıbını iyice yıkayıp çalkalayın. Çileğin 350 gramını yıkayıp,ayıkladıktan sonra püre haline getirin. Bir kaba koyup içine ½ su bardağı pudra şekerini ilave edin. Kremanın yarısını ve yumuşatılmış jelatini de ekleyip iyice karıştırın. Karşımı hafif ıslatılmış kek kalıbına koyup buzluğa koyup 1-1,5 saat soğumasını bekleyin. Hazırladığınız keki ortadan enlemesine kesin, bir katını servis tabağına alıp üstüne buzdolabından çıkardığınız karışımı yayın, üste öteki kek katını yerleştirin. Üstünü kremayla kaplayıp kalan çileklerle süsleyin. |
Cevap : Çilekli Tarifler
ÇİLEKLİ DONDURMA
Malzemeler : http://www.bigglook.com/biggmenu/images/nokta.gif 1 kg. çilek http://www.bigglook.com/biggmenu/images/nokta.gif 2,5 su bardağı tozşeker http://www.bigglook.com/biggmenu/images/nokta.gif ½ limon suyu http://www.bigglook.com/biggmenu/images/nokta.gif 2 su bardağı su Hazırlanışı : Çilekleri yıkayıp ayıklayınız. Şekerle suyu kaynatın, ve çilekleri üzerine dökün. Süzgeçten geçirin ve limon suyu ilave ederek karıştırın. Çukur emaye bir kap içine boşaltın. Buzlukta ara sıra karıştırarak donmaya bırakın. Bir gün sonra servis yapın. |
Cevap : Çilekli Tarifler
ÇİLEKLİ MİLFÖY
Malzemeler http://www.bigglook.com/biggmenu/images/omer/nokta3.gif4 adet milföy hamuru http://www.bigglook.com/biggmenu/images/omer/nokta3.gif2 bardak süt http://www.bigglook.com/biggmenu/images/omer/nokta3.gif1 paket çilekli puding http://www.bigglook.com/biggmenu/images/omer/nokta3.gif1 çorba kaşığı pudra şekeriYapılışı : Milföy hamurlarını çözüldükten sonra yağlı kağıt üzerine dizip fırın tepsisine koyun. Önceden ısıtmış olduğunuz fırında kabarıncaya pişirin.(yaklaşık 15-20 dk) Çilekli pudingi süt ile karıştırıp pişirin. Soğumaya bırakın. Fırından çıkarttığınız milföy hamurlarının aralarını bir bıçak yardımı ile açın ve iyice soğumalarını bekleyin. Hazırladığınız çilekli pudingden hamurların aralarına doldurun. Üzerini pudra şekeri ile süsleyip servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.