ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Ülke & Şehirler (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=413)
-   -   Macaristan Yemekleri (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=916433)

Prof. Dr. Sinsi 10-14-2012 09:23 AM

Macaristan Yemekleri
 

Macaristan Yemekleri

Gulyaş Tarifi ( Macaristan’in geleneksel yemeği)

Malzeme Listesi

15 Kg Kuşbaşı Et

2 Çorba Kaşığı Tereyağı

4 Çorba Kaşığı İnce Doğranmış Soğan

1 Çorba Kaşığı Un

1 Çorba Kaşığı Tatlı Kırmızıbiber

1/2 Çay Kaşığı Acı Kırmızıbiber

1 Çay Kaşığı Kimyon

4 Adet Domates

1-2 Dal Maydanoz

1 Tatlı Kaşığı Nane

1 Tatlı Kaşığı Dereotu

Tuz

Tarifi

Bir tencerede tereyağını eritip eti ve ince doğranmış soğanı ilave edin Soğanlar sararınca un ve kırmızıbiberleri ekleyin Kimyon ve tuz serpip karıştırın Tencerenin kapağını kapalı olarak bekletin Domateslerin kabuklarını soyup küçük doğrayın Maydanoz, dereotu, ve naneyi ince kıyın Domates, maydanoz, dereotu ve naneyi yemeğe ekleyin Etlerin üzerine çıkmayacak kadar su ilave edin Tencerenin kapağını kapatıp etler yumuşayıncaya kadar pişirin Pilav veya haşlanmış patates ile servis yapın

Macaristan usulü sigir eti sote

Malzemeler

500 gr Sigir kusbasi et

1 adet kuru sogan

1 yemek kasigi tatli kirmizi toz biber

1 adet patates

1 adet kirmizi dolma biber

1 yemek kasigi margarin

tuz

Tarifi

etleri ufak ufak dograyip yaglarini alip yikayin, süzdürün ve bir tencerede erittiginiz margarinle beraber, etler suyunu cekene kadar, aradabir karistirarak pismeye birakin Et suyunu cektikten sonra, dogranmis sogani ilave edin ve etle beraber biraz kavurun Ufak ufak dogradiginiz dolmabiberi ve 1 yemek kasigi tatli kirmizi toz biberide ilave edip, 5 dakika kadar pisirin Tahmini 2 bardak su ve tuz ilave edip, yemegin suyu kaynamaya baslayinca, ocagi en düsük dereceye getirip, tencerenin kapagini kapatip, pismeye birakin

Etler yumusamaya baslayinca, ufak ufak dogradiginiz patatesleride ilave edin




Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.