ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   İç Anadolu Bölgesi (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=628)
-   -   Gölbaşı Mogan Gölü Adres Bilgileri , Gölbaşı Mogan Gölü Hakkında Bilgi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=915548)

Prof. Dr. Sinsi 10-14-2012 08:58 AM

Gölbaşı Mogan Gölü Adres Bilgileri , Gölbaşı Mogan Gölü Hakkında Bilgi
 

Gölbaşı Mogan Gölü Adres Bilgileri , Gölbaşı Mogan Gölü Hakkında bilgi

Mogan Gölü veya yerel adıyla Gölbaşı, Ankara'nın 25 km güneyinde Gölbaşı ilçesinde bir göldür. Uzunluğu 4 km, genişliği 1,25 km'dir, yözölçümü 2,5 km2'dir. Alüvyon birikimini arkasında oluşmuştur, gölün suyu hafif tuzludur. Eymir Gölü ile bağlantılıdır.

Göl kıyısında kurulan Mogan Gölü Çevresi Rekreasyon Alanı 601.879 m2'lik bir alana sahiptir. Bunun 203.650 m2'lik bir kısmı Doğa Parkı olarak ayrılmıştır, burada göç eden kuşların konaklaması mümkün kılınmıştır. Rekreasyon alanında yürüyüş yolları, spor alanları, iskeleleri, piknik alanları, at maneji, spor, eğlence ve lokanta tesisleri bulunmaktadır.

Gölbaşı Mogan Gölü Adresi:Gölbaşı, 336. Sk, 06830 Gaziosmanpaşa, Ankara




Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.