ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Karadeniz Bölgesi (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=623)
-   -   Karadeniz Yöresi Keşkek Yemeği (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=911881)

Prof. Dr. Sinsi 10-14-2012 12:56 AM

Karadeniz Yöresi Keşkek Yemeği
 

karadeniz yöresi keşkek yemeği

http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

Malzemeler:

1 su bardagi asurelik bugday

250 gram gerdan eti

2 çorba kasigi tereyagi

Tuz, karabiber

Yapılışı:

1- Bugdayi 1 gece önceden islatin. 250 gr. gerdan etini düdüklü tencerede yumusayincaya kadar pisirin. Düdüklü tencereden alin.

2- Baska bir tencereye kemiklerinden ayrilmis etleri koyun. Bugdaylari süzüp, tencereye ekleyin.

3- 4 su bardagi et suyu ilave edin. Bugday eriyinceye kadar pisirin. Ocaktan alip, sicak haliyle 5 dakika mikserle çarpin.

4- Servis tabagina alin. 2 çorba kasigi tereyagini eritip tuz ve karabiberi ekleyin. Yemegin üzerinde gezdirin.




Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.