ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Marmara Bölgesi (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=624)
-   -   Balıkesir Papalina Ayvalık’A Özgü Bir Balık (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=911332)

Prof. Dr. Sinsi 10-14-2012 01:57 AM

Balıkesir Papalina Ayvalık’A Özgü Bir Balık
 

Papalina Ayvalık’a Özgü bir Balık

Papalina Ayvalık’a Özgü bir Balık

Papalina, ilk bakışta hamsi’ye benzetebileceğiniz ufak bir balık.Aynı familyadan gelselerde lezzetleri tamamen farklı olmakla birlikte papalina yerken kılçıklarını ayırmanız gibi bir zorunluluk bulunmamaktadır.Yapısı nedeniyle oldukça yumuşak iskeleti olan papalina kuyruğu kafası ile birlikte adeta bir çerez gibi yenir.Özelliklede meze olarak Cunda adası restauranlarında çok tercih edilmektedir.

Av yasapının bitmesi ile birlikte balıkçılar Papalina dolu teknekleri ile gelirler sahile bu balıkların bir çoğu restaurant sahipleri tarafından alınır.Geri kalanlar için ise ufak bir yarış başlar.

Cunda da papalina yiyebileceğiniz en güzel ay Ağustos ayıdır henüz av mevsinin bitmesi ile taze taze yiyebilirsiniz.




Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.