![]() |
Bernanın Hayatı
Berna , temizligine hic dikkat etmiyordu.Oda mikroplar gibi kiri cok severdi.Pazartesi günü , okula gittiginde zil calmis , derse girmislerdi.hemen yaninda oturan Cigdem, onu hic sevmiyordu . Daha dorusu herkez ,hic kimse Bernayi sevmiyordu . Ama sadece 1 arkadasi vardi oda bernayi seviyor , ona saygi gösteriyordu.Adi ise Ceydaydi. Teneffüs zili calinca teneffüse gitti bütün cocuklar.Ceyda ,bernanin hep yanidaydi onu 1 dakkika yalniz birakmiyor,onu cok seviyordu.Ceyda ona sordu :"Bernacim af ede rsin ama sen nicin temizligine dikkat etmiyorsun". Berna bütün sinirini toplayarak :"Sen bana ne hakla bu soruyu soruyorsun,görmüyormusun su halimi hic kimse benimle ilgilenmiyor."Ceyda:"Biliyorum Berna ben sana arkadas sevgisiyle,senin yaninda olup sana yardim etmek istiyorum.Lütfen bana izin ver sana yardim edeyim".dedi.Berna ,duygulandi ama yinede vazgecmedi:"BENI RAHAT BIRAK BEN KENDI BASIMIN CARESINE BAKARIM !!! BANA BIR SEY BILE OLMAZ." Ceyda , bu duyduklarina cok üzülmüs ,"bernayi cok seviyorum oda beni seviyor"diye düsünmüs hep . Sonra Ceyda , bernanin yanindan ayrilmisti.Cuma günü berna cok hastalanmisti.Annesi ile beraber hastaneye gittmislerdi .Sira onlarada gelince Doktor:"Inanamiyorum sana Berna !!! hep hastaneye geldiginde sana kac kere söyledim!! temizligimize dikkat berna diye .Beni hic dinlememissin meyer kim bilir ? belki kac arkadasini üzmüssündür bu durumdan dolayi".Berna ,doktorun dediklerini duyunca Ceydayi hatirlamisti.Onu nasil kirdigini,onu nasil üzdügü icin cok pisman olmustu.Eve geldiklerinde Annesi:"Berna yikanmaya cabuk".diye kizmisti.Berna:"Ama Anne !!!diyicekti tam ,annesi onun sözünü kesti:"HAYIR mi MAYIR mi dinlemem ."dedi.Berna banyoya girdi.Banyodan ciktiktan sonra sanki yeni bir Hayat baslamisti onun icin kendini cok rahat ve daha dogrusu cok pisman hissediyordu.
|