ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Akdeniz Bölgesi (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=627)
-   -   Tufanbeyli - Adana'nın İlçeleri (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=908829)

Prof. Dr. Sinsi 10-14-2012 12:43 AM

Tufanbeyli - Adana'nın İlçeleri
 

Tufanbeyli - ADANA'nın İlçeleri

İlçenin yerleşim yeri çok eski tarihlere dayanmaktadır. Bunun örnekleri olarak ilçenin kuzeyinde Sur Hacıbekri, Hanyeri köyü yakınındaki höyükler, aynı zamanda ilçenin güneyindeki kale kalıntısı, ören yerleri buranın tarihinin çok eski uygarlıklara dayandığını göstermektedir.

Şar Kilisesi-Tufanbeyli - ADANA'nın İlçeleri

İlçe Hüketçe adıyla Saimbeyli ilçesine bağlı bir bucak merkezi iken 28.04.1958'de Saimbeyli'den ayrılarak Mağra adıyla ilçe olmuştur. Daha sonra ismi Kurtuluş savaşında büyük kahramanlıklar gösteren Osman Tufanbey'in adından dolayı Tufanbeyli olmuştur.

Denizden yüksekliği 1474 olup, Adana'ya 190 km uzaklıktadır. 31 köyü olan ilçenin yüzölçümü 964 km2'dir.

İlçede Bulunan Eserler

Şar Harabeleri, Romalılardan kalma Amfi tiyatro ile Bizans kilise kalıntıları bulunmaktadır. Gebze mevkiinde Hititlere ait kaya kabartmalarına rastlanmaktadır.




Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.