![]() |
Osmaniye Yöresne Ait Türküler Ve Hikayeleri Hakkında Tüm Bilgileri Okuyalım
Osmaniye Yöresne Ait Türküler Ve Hikayeleri Hakkında Tüm Bilgileri Okuyalım Ala Gözlerini Sevdiğim Dilber 3″ Türkü Sözü Ala gözlerini sevdiğim dilber Yurtlarınız çayır çimen pınar mı Mevlam güzelliği hep sana vermiş Seni gören başkasını dener mi Sallanı sallanı gelmiş pınara Kadir Mevlam işimizi onara Gün doğmadan şavkın düşmüş Gün üstüne bir gün daha doğar Kırmızı gülden rengin almışsın Güzellikte kemalini bulmuşsun Sallanı sallanı suya gelmişsin Güzel senin ziyaretin pınar mı Karac’oğlan der ki ermediler mi Tomurcuk güllerin dermediler mi Seni sevdiğine vermediler mi Aşıkın ağlatan güzel güler mi Ala gözlerini sevdiğim dilber Aşık mı dayanır nazına senin Kul olup kapında eğlene geldim Mailim bir kelam sözüne senin Kaçma yavrum kaçma ben adam yemem Gizli sırlarını ben ele demem Salınıp pınara geldiğin zaman Yüzümü süreyim yüzüne senin Gönül kuşu uçtu derler ırakdan İçimiz de doldu kanlı fırakdan Öldüğüme gam yemem çarkı felekden Başımı koyayım dizine senin Yayla yolunda da yar hezel hezel Dökülmüş yaprağı kalmamış gazel Sana derim ey vefasız güzel Aşık mı dayanır nazına senin Kadirli, Osmaniye yöresine ait olan, Ali Atılgan kaynak kişi gösterilip, Yaşar Kemal tarafından derlenen türkünün şöyle bir çeşitlemesi bulunmaktadır Sarı Defterdekiler: Folklor Derlemeleri, Yaşar Kemal, Birinci Basım, s54 Ala gözlerini sevdiğim dilber Yurtlarınız çayır çimen pınar mı Mevlam güzelliği hep sana vermiş Seni seven birin’ daha dener mi Kırmızıdan irengini almışsın Güzellikte kemalini bulmuşsun Sallana sallana suya gelmişsin Yoksa güzel ziyaret pınar mı Tor balaban gibi çıkmışsın ora Kulunun işini Mevla ondura Güzel geldi şavkı vurdu pınara Gün üstüne bir gün daha doğar mı Karac’oğlan der ki görmediler mi Açılan güllerin’ dermediler mi Seni sevdiğine vermediler mi Sevdiğin’ ağlatan yiğit güler mi Gidiyor Her Sabah Her Seher Türkü Sözü Her sabah her seher salınan dilber Ataşın bağrımı yakıp gidiyor Yanağına sokunmuş tomurcuk güller Yarim burcu burcu kokup gidiyor Alnına bağlamış altından akça Koltuğuna çalmış bir ipek bohça Seherde kalkıp da gezerken bahça Sanırsın su gibi akıp gidiyor Sevdiğim üstüme gelmesin hata Yanağın güllerin rengine bata Yari bindirmişler bir yeğin ata Elinde dizgini tartıp gidiyor Karac’oğlan der ki aradım buldum Bir zaman yanında eğlendim kaldım Tomurcuk gülüne elimi sundum Al gül diken olmuş batıp gidiyor |